Blog, nyt og video

søndag 11. september 2022

Nem og sund chokolade-banan-kage

Sund og lækker chokolade-banan-kage

1 dl kidneybønner fra dåse (skylles først) (eller ½ dl ”rå” som skal ligge i blød efter forskrifterne)

1 dl mandler

1 dl havregryn (køb glutenfri, hvis du ikke tåler gluten)

… blendes/finhakkes i foodprocessor og blandes/hakkes/røres derefter med:

2 dl banan

¾ dl æg (svarer ca til 1 stort æg)

1 dl kakao

½ dl ”sundt fedstof” (fx ¼ dl rapsolie + ¼ dl kokosolie)

½ dl sukrin-melis (eller brug anden sukkererstatning)

½ dl appelsinjuice (eller endnu bedre; friskpresset appelsinsaft)

1 tsk bagepulver ell. Natron ell. halvt af hver

Fyld i en smurt form (fx 15x20 cm) og bag ca. 20 minutter ved 160 grader varmluft

 

Serveringstips:

Spis som den er eller server med frisk melon, med lidt skyr naturel (tilfører protein) eller som her med lidt skyr blendet med frosne blåbær og pyntet med frisk mynte.

Du kan erstatte skyr med soyayoghurt, hvis du ikke tåler mælkeprodukter, og du kan evt. søde den med lidt sukrinmelis eller honning.

Kan kage være sund?

Denne opskrift er uden sukker, gluten og mælkeprodukter, som mange ikke tåler. Den har samtidigt mange sundhedsfremmende egenskaber:

Rig på protein (fra kidneybønner, æg, mandler og havregryn), som er kroppens vigtige byggesten, og som stabiliserer blodsukkeret

Rig på gode kostfibre (fra kidneybønner, havregryn, mandler og kakao), som stabiliserer blodsukkeret, binder affaldsstoffer og forbedrer tarmfunktionen og fordøjelsen

Rig på forskellige vitaminer, mineraler og plantenæringsstoffer, som beskytter mod kræft, sænker blodtrykket, binder uønsket kolesterol, beskytter mod hjertelidelser, reducerer inflammation og gavner tandkød og hud (fra kakao, kidneybønner, æg, banan og havregryn)

Indeholder fedtstoffer, som er gode for krop og hjerne (rapsolie: omega 3+6, der bl.a. modvirker inflammation og smerter, mandler omega 6 og kokosolie: sundt mættet fedt, som indeholder laurinsyre, som bl.a. modvirker bakterier, vira og svamp)