Kurser og foredrag

Aktuelle kursusforløb:   

 

QI GONG: 

Træningshold, hvor vi fordyber os i de ældgamle kinesiske bevægelser, som giver ro, indre flow og fornyet energi!

AFSPÆNDING OG KROPSBEVIDSTHED

Oprettes som hensyntagende hold i samarbejde med FOF - gratis prøvegang

Vi arbejder her med vejrtrækning, udstrækning af spændte muskelgrupper, stabilitet og fleksibilitet, grounding og meditativ bevægelse, og vi slutter hver gang af med en siddende eller liggende kropsscanning eller afspænding.

  • Opstart 3. februar 2022 kl. 17-18.50 i Hornslet - se mere her Kurser (fof.dk)


TRÆNING I NATUREN

Oprettes som hensyntagende hold i samarbejde med FOF - gratis prøvegang

Træningen kan tilpasses deltagernes forskellige niveauer og er bl.a. god træning til dig, der har let KOL og fint til at forbedre gang og balance. Vi fokuserer på grundtræning og balance, kombinerer gangøvelser med stående og liggende træning og inddrager skovens rum.

  • opstart 2. februar 2022 kl 10-11.30 i Rosenholm Skov - se mere her Kurser (fof.dk) 
Aktuelle foredrag:

Der er i øjeblikket ingen aktuelle foredrag.
Det er en del af drømmen for NaturSund, at afholde forskellige foredrag samt korte og længere kurser med fokus på sundhed, krop, sind og natur. De vil blive annonceret på Facebook, her på siden og gennem Sundhedshuset Hørning, når de bliver udbudt – har du og et par venner et ønske/ forslag til et kursus, er det også meget velkomment, bare ring eller send en mail.

Mulige kurser:

Halve og hele dage samt årsforløb, annonceres når de bliver udbudt:


Qi gong og din egen naturkraft (lær om de 3 slags Qi, og hvordan du styrker dem. Introduktion til Qi gong-træning ude, jordforbindelse, åndedræt, ilden, meridianmeditation) (halv dag i Eskerod)


Lav din egen naturmedicin (sanke urter og lave salve, infusion, tinktur) (halv dag i Eskerod)


Naturfordybelsesdag (sanke urter, stilhed i naturen, mad over bål, mulighed for shelterhygge og evt. overnatning) (hel dag + evt. nat i Eskerod)


Dine indre kredsløb og naturens naturlige rytmer; personlig udvikling i naturperspektiv (Medicinhjulet, det nordiske Solhjul og 5-fase-teorien fra kinesisk medicin vidner alle om ældgammel indsigt i menneskets forbundethed med naturens rytmer. Teori, praktiske øvelser og udveksling i kredsen) (årsforløb, muligt at deltage på enkelte dage, afholdes i og omkring Hørning).

Mulige foredrag:

Kan bestilles og/ eller vil blive annonceret:

Bedre fordøjelse; hvordan den virker, hvorfor den er så vigtig, og hvordan du selv kan forbedre den (med kost og med øvelser)

Akupunktur og kinesisk medicin; en indføring i den oprindelige tænkning bag kinesisk medicin og baggrunden for den akupunktur, der i dag udføres i vesten. Punkter du selv kan stimulere med tryk for fx at forbedre fordøjelsen, reducere stress og berolige sindet

Krop og sundhed på den lange bane; om fokus på at passe på sig selv og sin krop som ”senior” – konkrete praktiske råd og anvisninger til at vedligeholde (eller forbedre) velvære og fysik med enkle ændringer i hverdagen


Stop stress;
 hvad sker der i kroppen, og hvad kan du selv gøre for at forebygge eller modvirke de skadelige virkninger, som følger med langvarig stress. Teori, kostråd og konkrete øvelser.