Naturterapi

Naturen, den største terapeut

NaturSund handler om forskellige naturlige veje til at få det bedre – og kontakten til naturen og forståelsen af naturens betydning for os mennesker kan være en kæmpe hjælp i den proces!

Naturterapi er særlig hjælpsomt ved:

  • Overbelastning, tankemylder, søvnproblemer eller stress
  • Nedtrykthed eller (vinter)depression
  • Forhøjet blodtryk
  • KOL, astma og andre luftvejslidelser eller problemer med åndedrættet
  • Problemer med jordforbindelse, indre balance og grænsesætning
  • Fysiske udfordringer med balancen

Vi tager afsæt i din aktuelle situation og aftaler, hvilken ramme, der vil være bedst for lige netop dit arbejde i/ med Naturen (tid, sted, varighed, fokus, form)? Og om du skal gå alene, sammen med mig eller i en lille gruppe?

Men hvad ér naturterapi…det findes der mange bud på – hos NaturSund kan det være :

  • Individuelle sessions eller forløb, hvor vi kombinerer terapeutisk samtale, fysiske øvelser og ophold i Naturen – sammensat ud fra dit individuelle behov
  • Mindre gruppeforløb, hvor vi med et fælles tema (fx overbelastning) inddrager bål, individuelle øvelser og ophold i Naturen og deler erfaringer og indsigter til fælles gavn til slut
  • Fysisk træning individuelt eller i lille gruppe, hvor vi fokuserer på vejrtrækning, stabilitet, balance og nærvær

Min baggrund for at tilbyde terapi i naturen er mange års udvikling og fordybelse; dels min egen forbindelse med Naturen siden barndommen, dels mange års shamanistisk inspireret arbejde (i lære ved ånderne og guidet af især Anette Høst, men også af andre dygtige og indsigtsfulde mennesker som Jonathan Horwitz, Zara Waldebäck (www.shamanism.dk) og Maria Lizette (Hyldemors have)) og dyb personlig udvikling med Naturens hjælp.
Rent terapeutisk har jeg mange års erfaring fra beskæftigelse med mennesker, som har det svært, både fra psykiatrien og fra mit arbejde som behandler.Men - først og sidst er det Naturen selv, som er terapeuten…

Rammen er givende i sig selv: Den friske luft, som ilter blodet, havets skiftende farver og underfundige lyde, som stimulerer og beroliger på en gang, den ujævne skovbund, som kræver nærvær og balance men også blidt tager imod den, som lægger sig for at lade blikket glide op i trækronerne, duftene og de sundhedsfremmende stoffer (phytociderne), som renser og afstresser vores krop og sind.

Terapien er i høj grad Naturen og du selv i et aktivt samspil, som jeg guider og faciliterer ud fra vores fælles forberedelse. Et samspil, hvor du kan opleve at trække vejret friere, komme til stede her-og-nu og få dybere fodfæste, og hvor du kan blive klogere på dine muligheder for at lave positive forandringer i dit liv. Hvis du åbner dit sind og dine sanser, vil du gå hjem med ny indsigt og en oplevelse af at have været mere ”hjemme” i dig selv, end du har været i et stykke tid! Fordi menneskets oprindelige selv kommer ud af Naturen, og sjælen altid vil finde genklang her, når vi igen lærer at lytte og mærke både os selv og altings forbundethed!