Profil og værktøjskasse

Min baggrund

Min faglige baggrund for at drive NaturSund er mange års erfaring som terapeut, behandler, underviser og instruktør. Jeg er uddannet fysioterapeut, akupunktør, Qi gong-instruktør og kostvejleder og formidler naturspiritualitet som selvlært naturterapeut og ud fra mange års fordybelse i shamanistisk inspireret arbejde. Du kan læse mere detaljeret om min faglige baggrund HER.

Jeg er siden 2014 indehaver af egen klinik baseret på akupunktur, fysioterapi, kostvejledning, naturterapi, shamanistisk arbejde og kursusvirksomhed – registreret ved Styrelsen for patientsikkerhed.

Jeg har desuden mange års bred erfaring som fysioterapeut (ældreområdet, træningscenter, aftenskole-underviser) og fra 6 års ansættelse i psykiatrien samt 1 år som underviser på Livsstilshøjskolen i Gudum.

De senere år har jeg fokuseret meget på kurser og fordybelse i Årshjulet og i naturens rytmers betydning for vores trivsel og sundhed (læs mere HER). Derudover samarbejder jeg en del med FOF Djursland og underviser på forskellige hold med træning, kropsbevidsthed og Qi gong (find kursusoversigt HER).


På det helt personlige plan har jeg dyb erfaring med ”bump på livets vej”, med behovet for at blive mødt og nødvendigheden af at lære at tage bedre vare på sig selv i eget tempo, ét skridt ad gangen... Krop og psyke spiller hele tiden sammen, og vi skal hver i sær finde en vej, hvor udfordringer og ressourcer passer sammen - og lære både os selv og vores omgivelser at respektere den vej. Mine egne erfaringer og processer betyder, at jeg har blik for den balance og gerne hjælper dig med at finde din egen!


Døjer du med sygdom, smerter, rumlen i maven, søvnløshed, stress eller andet?

  • Jeg har særligt gode resultater ved stresstilstande, ved smerteproblematikker (spændingshovedpine (nakke-kæbe), rygsmerter, "akutte" smerter som fx hælspore og tennisalbue) og ved problemer med fordøjelsen.Eller søger du ny inspiration og hjælp til at et sundere liv eller til at arbejde dybere med dig selv?

Jeg tilbyder undersøgende samtale og forskellige værktøjer til at skabe forandring og forbedring for lige netop dig i lige netop din situation – kontakt mig gerne for en uforpligtende afklarende snak, om vi skal starte et samarbejde, der kan hjælpe dig videre på din vej.
Værktøjskassen

Traditionel Kinesisk medicin (TCM-akupunktur med og uden nåle, Qi gong-træning, cupping, livsstil med balance).

At stræbe efter balance, fysisk og mentalt, er ét og samme i kinesisk medicin - al behandling og al Qi gong-træning tager udgangspunkt i en forståelse af, at krop og sind er ét og samme energisystem, som vi kan påvirke gennem at bevæge strømmene af Qi i kroppen. Qi er både de fysiske strømme som blod, lymfe og strømmen af hormoner og nerveimpulser og også de mindre håndgribelige energetiske strømme, de vi mærker men ikke lige kan pege på. Akupunktur er rigtig godt til både smertebehandling og mange andre tilstand, læs mere i beskrivelsen HER  og i bloggen HER

close up akupunktur


Naturterapi og shamanistisk baseret healing og selvudvikling (samtale og øvelser i naturen, shamanistisk inspireret healing, trommerejse, naturspirituelle kurser, naturens processer og kredsløb, mindfulness og meditation, urtekendskab, bål og shelter).

Det er veldokumenteret, at Naturen i sig selv er et fantastisk rum for healing - her kan vi trække vejret friere, der er plads til store armbevægelser, der er dufte, lyde, jord, luft og vand, og vi kommer helt automatisk tættere på os selv, når vi tager os tid i naturen. Derudover er naturen et dejligt rum til både fysisk, følelsesmæssig og mental træning, du kan læse mere om naturens positive påvirkning HER.

Det shamanistiske og den mere spirituelle del af naturforbindelsen kan du læse mere om under naturterapi HER og i beskrivelsen af trommerejse HER, i forbindelse med årshjulet HER, i min beskrivelse af min tilgang til det spirituelle naturarbejde HER og desuden på www.shamanism.dk. 

Holistisk fysioterapi (øvelser, massage, udspænding og afspænding, vejrtrækning, laserbehandling)

Fysioterapi har mange retninger - mens evidensbasering og specialisering er meget oppe i tiden, har jeg valgt at gå en anden retning; jeg arbejder med det, du føler, og det, jeg kan se og mærke. Kroppen kan rigtig meget selv, når vi begynder at lytte til den og støtte den i at genfinde balancen.

Fysioterapi handler om at løsne op for spændinger, at stimulere svækkede områder, at (gen)lære at trække vejret og at komme hjem til sig selv. Læs mere om, hvordan jeg bruger fysioterapien HER.


Kostterapi
 (specifik ernæringsterapi ved fordøjelsesproblemer, sygdom og vægtproblematikker, traditionel kinesisk viden om kostens indvirkning på krop og sundhed, generel vejledning i moderne vestlig ernæringsteori)

Kostvejledning eller kostterapi... Det handler om at begynde at forstå, at det, vi indtager, og måden vi tilbereder og indtager det på, har utroligt stor betydning for både vores fysiske kræfter, vores velvære og ikke mindst vores hjernefunktion og humør, læs eventuelt mere og find sunde opskrifter HER.